vineri, 21 septembrie 2012

Cele mai atractive statiuni din Romania


Am reusit sa realizez un top al celor mai bune statiuni de pe litoralul romanesc, cu defectele lor, daca exista servicii de calitate, analizate intr-un amanunt cu toate comentariile de pe internet si articolele. Stim cu toti ca fiecare statiune are defectele ei, insa are si lucruri bune pe care turistii le aprecieaza, iar acest lucru se vede in numarul foarte mare de turisti care ii calca pragul.
Un turist nemultumit de o statiune nu revine si anul urmator, insa acest lucru ne bucura si asa reusim sa umplem fiecare hotel, pensiune si alte modalitatii de cazare.

In topul meu primele 5 statiunii si cele mai importante de pe litoralul romanesc sunt, Mamaia, Costinesti, Eforie Nord, Neptun si Vama Veche. Aceasta este ordinea in topul meu cu cele mai bune statiunii de pe litoralul romanesc. Unul dintre marile defecte pe care statiunile romanesti il au este plajele mizerabile, unde eventual an de an apar alge, si diferite gunoaie care strica aspectul plajei si mai adauga si un miros destul de neplacut. Insa exista si lucruri bune in fiecare statiune insa acestea le vom explica pe rand.

Mamaia este prima in topul meu datorita plajei destul de curate, distractiei continue si diferitelor tipuri de oamenii fiind o statiune placuta din toate punctele de vedere insa marele defect al ei sunt preturile foarte mari, fiind una dintre cele mai scumpe statiuni din Romania.

Costinesti este statiunea preferata de majoritatea studentior din Romania, aceasta statiune gazduieste anual poate chiar cei mai multi turistii, distractie in orice ora din zi si din noapte, iar cazarile sunt foarte ieftine in comparative cu Mamaia. La capitolul curatenie statiunea lasa de dorit, fiind una dintre cele mai murdare statiunii din orice punct de vedere.

Eforie Nord este o statiune placuta de foarte multe persoane in varsta, fiind cunoscuta pentru curatenia plajei, cazarii foarte ieftine, insa un dezantaj pe care il are aceasta statiune este lipsa localurilor, cluburilor si alte locatii unde turistii de pot distra.

Neptun si-a pierdut din reputatia de trecut, fosta detinatoare a locului 1 din toate punctele de vedere la aceea vreme insa aceste lucruri s-au schimbat de-a lungul timpului. Statiunea a pierdut foarte multii turisti, iar plaja si hotelurile din zona s-au degradat usor. Insa statiunea nu duce lipsa de turisti, plaja este destul de curata iar preturile sunt foarte mici in comparative cu anii anteriori. Exista foarte multe localuri si cluburi de noapte pentru distractia fiecarui turisti indiferent de gusturile sale.

Vama Veche este  vizitata anual de foarte multi student datorita cazarii foarte ieftine si a concertelor de folk, muzica usoara, rock si multe altele. Plaja este intr-un stadiu foarte mare de degradare datorita lipsei de fonduri a autoritatilor iar acest lucru duce la un declin usor al statiunii. Insa acest lucru nu supara pe majoritatea turistilor care ii calca pragul, iar localurile si cluburile din statiunie ii atrag pe turisti in fiecare an.

Un comentariu: